FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN će dobiti raspored povlačenja Sirije iz Libanona

DAMASK, 12. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Sirija je predana povlačenjusvojih vojnika iz Libanona kao što se traži u rezoluciji UN-a, čiji ćečelnici dobiti detaljni raspored povlačenja u idućih nekoliko dana,rekao je u subotu UN-ov izaslanik Terje Roed-Larsen.
DAMASK, 12. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Sirija je predana povlačenju svojih vojnika iz Libanona kao što se traži u rezoluciji UN-a, čiji će čelnici dobiti detaljni raspored povlačenja u idućih nekoliko dana, rekao je u subotu UN-ov izaslanik Terje Roed-Larsen.

"Ohrabren sam predanošću predsjednika Asada da u potpunosti provede rezoluciju Vijeća sigurnosti 1559", rekao je Roed-Larsen nakon sastanka sa sirijskim predsjednikom Basharom al-Assadom u gradu Aleppu na sjeveru Sirije.

"Po dolasku u New York početkom idućeg tjedna izvijestit ću glavnog tajnika UN-a Kofija Annana o potankostima rasporeda za potpuno povlačenje Sirije iz Libanona", dodao je.

Sirijske snage napustile su u petak svoj posljednji i glavni položaj u sjevernom Libanonu, u blizini sirijske granice.

Povlačenje koje je počelo u utorak trebalo bi trajati tjedan do najviše deset dana i uvod je u potpuno povlačenje iz Libanona.

Do premještanja oko 14.000 sirijskih vojnika o kojemu je odluku donio sirijski i libanonski politički vrh došlo je nakon pritiska međunarodne zajednice kakvog nije bilo od 1976. kada je sirijska vojska ušla u Libanon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙