FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Roed-Larsen pozvao Siriju da se povuče iz Libanona

BEJRUT, 13. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Posebni izaslanik UN-a TerjeRoed-Larsen u nedjelju je u Bejrutu pozvao Siriju da poštujerezoluciju 1559 Vijeća sigurnosti UN-a i povuče svoju vojsku izLibanona.
BEJRUT, 13. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Posebni izaslanik UN-a Terje Roed-Larsen u nedjelju je u Bejrutu pozvao Siriju da poštuje rezoluciju 1559 Vijeća sigurnosti UN-a i povuče svoju vojsku iz Libanona.

"Razmotrili smo sva pitanja o primjeni rezolucije 1559, što je u interesu svih uključenih strana i sretan sam što vam mogu reći da smo se postigli suglasje", rekao je Terje Roed-Larsen nakon sastanka s libanonskim ministrom vanjskih poslova Mahmudom Hamudom.

Roed-Larsen je potvrdio da će UN i dalje raditi sa svim stranama u istom ozračju suradnje i prijateljstva na primjeni rezolucije 1559 i naglasio potrebu očuvanja političke stabilnosti u Libanonu.

Posebnog izaslanika UN-a je također primio libanonski predsjednik Emile Lahoud, a razgovarao je i s predsjednikm parlamenta Nabilom Berrijem i premijerom Omarom Karameom.

Roed-Larsen se u subotu sastao sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom u Damasku i tom mu je prigodom Asad obećao potpuno povlačenje sirijske vojske i obavještajnog osoblja i Libanona u skladu s rezolucijom UN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙