FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matsushita i LG riješile sukob oko kršenja patenata

TOKYO, 4. travnja 2005. (Hina/AFP) - Japanski elektronički divMatsushita Electric Industrial i južnokorejski LG Electronics postiglisu dogovor oko rješavanja slučaja međusobnog kršenja patenta zazaslone bazirane na tehnologiji plazme (PDP).
TOKYO, 4. travnja 2005. (Hina/AFP) - Japanski elektronički div Matsushita Electric Industrial i južnokorejski LG Electronics postigli su dogovor oko rješavanja slučaja međusobnog kršenja patenta za zaslone bazirane na tehnologiji plazme (PDP).

"Po sporazumu, kompanije su obustavile zabranu uvoza i ostale pravne akcije u Koreji i Japanu vezane za PDP patente", priopćeno je u ponedjeljak iz Matsushite. "Dogovorile su se oko međusobnog priznavanja licenci koje se odnose na PC i DVD specifikacije kako i na PDP patente", kaže se u priopćenju.

Plazma zasloni su plosnati ekrani koji se koriste u proizvodnji popularnih tankih televizora i ostalih monitora. LG je prošle godine bio na drugom, a Matsushita na trećem mjestu na globalnom tržištu plazma zaslona.

Matsushita, poznata po brandu Panasonic, zatražila je od suda u Tokiju zabranu uvoza LG-ovih plazma zaslona u Japan, tvrdeći da je južnokorejski proizvođač prekršio njihove patente vezane uz plazma tehnologiju. S druge strane, LG je podnio tužbu sudu u Seulu tražeći zabranu uvoza Matsushitovih plazma zaslona u Južnu Koreju optužujući japanskog proizvođača za kršenje LG-ovih plazma patenata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙