FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatija: Završio seminar Akademije za politički razvoj

OPATIJA, 3. travnja 2005.(Hina) - Seminar "Građanin, društvo i politikau modernoj demokraciji" završio je danas u Opatiji, a cilj mu je biohrvatskim mladim kadrovima približiti europsku demokratsku političkupraksu.
OPATIJA, 3. travnja 2005.(Hina) - Seminar "Građanin, društvo i politika u modernoj demokraciji" završio je danas u Opatiji, a cilj mu je bio hrvatskim mladim kadrovima približiti europsku demokratsku političku praksu.

Na skupu koji je organizirala Akademija za politički razvoj sudjelovalo je 40 polaznika - djelatnika u pravosuđu, medijima, gospodarstvu, civilnom životu, političkim strankama i javnoj upravi.

Zadaća Akademije za politički razvoj, osnovane u Hrvatskoj prošle godine u sklopu programa Europskog vijeća - Schools of Politics in South-East Europe, jest prenijeti znanja iz europske demokratske političke prakse hrvatskim mladim stručnjacima te poticati njihov dijalog i suradnju u općevažnim pitanjima.

U trodnevnu skupu predavanja su, među inima, održali predsjednik Hrvatskoga helsinškog odbora Žarko Puhovski, saborski zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) Slavko Linić, prof. Gvozden Flego s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i glavni tajnik Istarskoga demokratskog sabora (IDS) Emil Soldatić.

Puhovski je izlagao o civilnom društvu, Flego o tradicionalnim političkim ideologijama, a Linić i Soldatić o praktičnom umijeću političkog djelovanja.

Puhovski je ocijenio da "unatoč znatnim političkim promjenama nakon 3. siječnja 2000. socijalna slika u Hrvatskoj ne zadovoljava" te da je "i dalje rijetko na djelu bitna komunikacija nevladinih udruga i vlasti, a prava suradnja uglavnom još nije uspostavljena".

Ravnatelj Akademije Branislav Bibić ocijenio je na svršetku seminara da je "Akademija drugu godinu za redom okupila mlade hrvatske kadrove koji su jezgra političkog i gospodarskog razvoja" te da je "zanimanje mogućih polaznika Akademije i odziv najboljih predavača dokaz kvalitete toga programa političke naobrazbe."

Polaznici će ove godine sudjelovati na još nekoliko seminara, a nakon završnog u Strasbourgu predstavnici Europskog vijeća predat će im diplome.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙