FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić doputovao u Madrid na konferenciju o terorizmu

MADRID, 10. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić doputovao je u četvrtak u Madrid gdje će sudjelovati uzavršnom dijelu međunarodne konferencije o demokraciji, terorizmu isigurnosti te nazočiti komemoraciji žrtvama napada na madridskeželjeznice 11. ožujka.
MADRID, 10. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić doputovao je u četvrtak u Madrid gdje će sudjelovati u završnom dijelu međunarodne konferencije o demokraciji, terorizmu i sigurnosti te nazočiti komemoraciji žrtvama napada na madridske željeznice 11. ožujka.

Na marginama skupa koji organizira Madridski klub, neovisna organizacija koja okuplja više od 200 stručnjaka i političara, među kojima aktualne i bivše šefove država i vlada, Mesić će imati nekoliko bilateralnih sastanaka.

Odmah po dolasku u kongresnu dvoranu gdje se održava skup, hrvatski predsjednik razgovarat će s premijerom Španjolske Joseom Zapaterom. Nakon toga predviđeni su razgovori sa predsjednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem, te s predsjednikom luksemburške vlade i predsjedateljem Europske unije Jeanom Claudeom Junckerom. Predvečer Mesić će održati sastanak s bivšim slovenskim predsjednikom Milanom Kučanom.

U završnom dijelu trodnevnog skupa koji treba razmotriti sve aspekte globalne prijetnje 21. stoljeća i načine kako se uspješno suprotstaviti terorizmu govorit će i hrvatski predsjednik u četvrtak navečer.

Drugoga dana, u petak, predsjednik Mesić razgovarat će s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem, a u podne će zajedno s nizom sudionika skupa nazočiti komemoraciji žrtvama napada na madridske željeznice u kojima su 192 osobe poginule, a više od 1500 je bilo ranjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙