FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oskrnavljena katolička crkva u Herceg Novom

HERCEG NOVI, 2. travnja 2005. (Hina) - Katolička crkva Svetog Antuna uHerceg Novom u subotu je osvanula oskrnavljena. Na njenim vratimaispisani su kukasti križevi, zatim natpis- Srbija, sa srpskimsimbolima, te pogrdne riječi na račun hrvatskog naroda, objavili suelektronički mediji u Crnoj Gori.
HERCEG NOVI, 2. travnja 2005. (Hina) - Katolička crkva Svetog Antuna u Herceg Novom u subotu je osvanula oskrnavljena. Na njenim vratima ispisani su kukasti križevi, zatim natpis- Srbija, sa srpskim simbolima, te pogrdne riječi na račun hrvatskog naroda, objavili su elektronički mediji u Crnoj Gori.

Gradonačelnik Herceg Novog Dejan Mandić osudio je taj vandalski čin i izjavio da policija traga za počiniteljima.

Načelnik policije u tom gradu Ivan Mašulović izjavio je da je obavljen očevid te da su tragovi identificirani i da se čini sve da se pronađu počinitelji.

Predstavnici gradske vlasti drže da je "netko vrlo zlonamjeran želio nanijeti štetu i Herceg Novom i Boki, ali i da je ona oduvijek bila multinacionalna i multikonfesionalna i poznata po toleranciji, pa ovo što se dogodilo ne može poremetiti dobre odnose".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙