FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Belgija izručila osumnjičenika za bombaški napad u Madridu

BRUXELLES, 1. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Belgija je u petakizručila Marokanca Youssefa Belhadja Španjolskoj koja ga traži radiupletenosti u terorističke atentate u Madridu u kojima je 11. ožujka2004. život izgubila 191 osoba.
BRUXELLES, 1. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Belgija je u petak izručila Marokanca Youssefa Belhadja Španjolskoj koja ga traži radi upletenosti u terorističke atentate u Madridu u kojima je 11. ožujka 2004. život izgubila 191 osoba.

Belgijski vrhovni prizivni sud prošlog je mjeseca odobrio izručenje Youssefa Belhadja, rođenog u Maroku, za kojeg se sumnja da je glasnogovornik terorističke mreže Al Qaide.

Belhadj je nakon madridskih napada na video snimci prihvatio odgovornost za postavljanje bombe u vlaku, a istraga je dovela do informacija koje su upućivale da bi on mogao biti "Abu Dujan", glasnogovornik Al Qaide u Europi.

Nastanjen u Belgiji, Belhadj je prvi put bio uhićen u ožujku 2004., zatim oslobođen te opet uhićen početkom veljače.

Španjolsko ministarstvo unutarnjih poslova u petak je priopćilo da je u okviru istrage o terorističkom napadu u Madridu uhićeno 12 osoba osumnjičenih za veze s islamskim ekstremistima, od kojih je četvoro povezano s Belhadjom. Među njima je šest Marokanaca, trojica Sirijaca, te po jedan Egipćanin, Palestinac i Alžirac, priopćilo je ministarstvo.

U Španjolskoj je od ožujka 2004., uhićeno više od 100 osoba u sklopu istrage o napadima 11. ožujka no mnogi su oslobođeni zbog nedostatka dokaza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙