FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan i Zapatero zalažu se za zakonitost u borbi protiv terorizma

MADRID, 9. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan ipredsjednik španjolske vlade Jose Luis Rodriguez Zapatero zajedničkisu se zauzeli u srijedu navečer u Madridu za poštovanje međunarodnihzakona u borbi protiv terorizma.
MADRID, 9. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan i predsjednik španjolske vlade Jose Luis Rodriguez Zapatero zajednički su se zauzeli u srijedu navečer u Madridu za poštovanje međunarodnih zakona u borbi protiv terorizma.

"Uvijek ćete moći računati na Španjolsku", kazao je Zapatero Annanu koji je došao u Madrid kako bi sudjelovao na konferenciji o terorizmu, na kojoj u četvrtak treba govoriti o protuterorističkoj strategiji koja će se temeljiti na strogom poštovanju međunarodnih zakona.

Annan će u petak nazočiti svečanoj komemoraciji žrtvama terorističkog napada u kojim je 11. ožujka 2004. u Madridu ubijena 191 i ranjeno 1.900 osoba.

Na pitanje o načinima borbe protiv međunarodnog terorizma Annan je tijekom konferencije za tisak izjavio da "gdjekad treba primijeniti silu, ali isključivo u sklopu globalnog pristupa protuterorističkoj borbi".

"Živimo u istom svijetu i terorizam nas sve pogađa. Kada su pogođeni ljudi u Madridu, New Yorku ili Bagdadu, to utječe na sve nas", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙