FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Francuskoj uhićeno troje pripadnika ETA-e

MADRID/PARIZ, 19. ožujka 2005. (Hina) - Francuska policija uhitila je ublizini Montpelliera troje pripadnika baskijske terorističkeorganizacije ETA-e, objavilo je u subotu španjolsko ministarstvounutarnjih poslova u Madridu, a prenosi dpa.
MADRID/PARIZ, 19. ožujka 2005. (Hina) - Francuska policija uhitila je u blizini Montpelliera troje pripadnika baskijske terorističke organizacije ETA-e, objavilo je u subotu španjolsko ministarstvo unutarnjih poslova u Madridu, a prenosi dpa.

Prema izvješću, dvojica muškaraca i jedna žena planirali su moguće napade za skorašnje uskršnje blagdane. U pretresu njihova stana pronađen je pištolj, kemikalije te krivotvorene identifikacijske isprave i registarske tablice.

Za jednog osumnjičenika vjeruje se da je sudjelovao u bombaškom napadu na španjolskoj mediteranskoj obali prošloga ljeta.

U međuvremenu, španjolska Socijalistička stranka opovrgnula je u subotu da je kontaktirala s Batasunom, suprotno medijskim izvješćima prema kojima je zabranjena baskijska stranka kontaktirala i s francuskim socijalistima.

Socijalisti se neće sastati s Batasunom sve dok god ona definitivno ne osudi nasilje, naglasio je glasnogovornik stranke, a prenosi France presse.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙