FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Madrid: Borba protiv terorizma ne smije ugroziti demokraciju

MADRID, 9. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Bivši svjetski čelnici naglasilisu u srijedu, drugog dana međunarodne konferencije o sigurnosti uMadridu, da borba protiv terorizma ne smije ugroziti demokraciju.
MADRID, 9. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Bivši svjetski čelnici naglasili su u srijedu, drugog dana međunarodne konferencije o sigurnosti u Madridu, da borba protiv terorizma ne smije ugroziti demokraciju.

Trodnevna konferencija okupila je gotovo 200 stručnjaka iz 52 zemlje i dvadesetak šefova država ili vlada u povodu prve godišnjice terorističkog napada u Madridu 11. ožujka, u kojem je poginula 191 osoba, a 1900 je ozlijeđeno. U Madrid bi u srijedu trebao stići i glavni tajnik UN-a Kofi Annan koji bi se trebao sastati sa španjolskim premijerom Joseom Zapaterom.

"Moramo se boriti protiv terorizma... a da se ne odreknemo onoga što smo, tj. demokracije", rekao je bivši francuski premijer Lionel Jospin.

Bivši kolumbijski predsjednik Andres Pastrana i bivši rumunjski premijer Petre Roman složili su se sa Jospinom da vlade moraju uskladiti borbu protiv terorizma s poštivanjem ljudskih prava.

Na marginama konferencije, glavni tajnik Arapske lige Amr Musa i španjolski ministar unutarnjih poslova Jose Antonio Alonso dogovorili su jačanje suradnje u borbi protiv terorizma i ilegalne imigracije uspostavom mreže za razmjenu informacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙