FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sudan: rezolucija o Darfuru nepoštena

KHARTOUM, 1. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Sudan je u petak ocijenioda Vijeće sigurnosti UN-a potkopava napore za postizanjem mira uDarfuru donošenjem rezolucije o izvođenju pred Međunarodni kazneni sudoptuženih za ratne zločine u Darfuru.
KHARTOUM, 1. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Sudan je u petak ocijenio da Vijeće sigurnosti UN-a potkopava napore za postizanjem mira u Darfuru donošenjem rezolucije o izvođenju pred Međunarodni kazneni sud optuženih za ratne zločine u Darfuru.

"To je nepošteno, neutemeljeno i uskogrudno", rekao je sudanski ministar vanjskih poslova Najeeb al-Kheir Abdul Wahab te ocijenio "Rezolucija potkopava vladine napore da procesom pomirenja dođe do pravde u Darfuru".

Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo je u četvrtak navečer rezoluciju prema kojoj će se odgovornima za zločine počinjene u sudanskom Darfuru suditi pred Međunarodnim kaznenim sudom (ICC).

Sjedinjene Države, koje se protive tome sudu, nisu posegnule za pravom veta pa je za rezoluciju glasovalo 11 od 15 zemalja članica, dok ih je četiri, među njima i SAD, bilo suzdržano.

Rezolucija će omogućiti ICC-u da sudi odgovornima za ubojstva, silovanja i pljačke u Darfuru gdje je u posljednje dvije godine živote izgubilo oko 300.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙