FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinska županija u projektu jednosmjenske nastave

VARAŽDIN, 23. ožujka 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja isporta Dragan Primorac razgovarao je danas u Varaždinu s varaždinskimžupanom Zvonimirom Sabatijem o projektu nastave u jednoj smjeni uosnovnim i srednjim školama.
VARAŽDIN, 23. ožujka 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac razgovarao je danas u Varaždinu s varaždinskim županom Zvonimirom Sabatijem o projektu nastave u jednoj smjeni u osnovnim i srednjim školama.

Taj se projekt priprema već dvije godine i ako se pronađe odgovarajući model financiranja, Varaždinska županija mogla bi biti prva u Hrvatskoj s nastavom u jednoj smjeni, izvijestio je župan Sabati.

Iskustva koja na tom području imaju srednje Strukovna i Tekstilna škola te osam osnovnih škola vrlo su pozitivna, učenici su povezaniji jedni s drugima i s nastavnicima, a koncentracija im je mnogo bolja nego u popodnevnim satima.

Cijeli projekt stoji 250 milijuna kuna, a Županija bi, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, digla kredit, dok bi dio novca namaknuli kreditom Svjetske banke, rekao je župan Sabati.

Ministar Primorac kazao je da je Ministarstvo dio kredita Svjetske banke namijenilo kapitalnim investicijama u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji, te da će vrlo ozbiljno razmotriti ovaj projekt.

Napomenuo je da se na temelju varaždinskih iskustava radi na otvorenju tehnološkog centra u Kninu.

Varaždinska županija, inače, u kapitalne investicije u školstvu ulaže i do 20-ak milijuna kuna godišnje.

Prije sastanka sa županom ministar Primorac bio je na na otvorenju Tehnološkog parka Varaždin te je razgledao novoopremljene laboratorije u Visokoj elektrotehničkoj školi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙