FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa u kritičnom stanju

RIM, 1. travnja 2005.(Hina) - Zdravstveno stanje Ivana Pavla II još seviše pogoršalo i Sveti Otac je u kritičnom stanju, izjavio je u petakujutro šef ureda za tisak Svete stolice Joaqin Navarro Valls.
RIM, 1. travnja 2005.(Hina) - Zdravstveno stanje Ivana Pavla II još se više pogoršalo i Sveti Otac je u kritičnom stanju, izjavio je u petak ujutro šef ureda za tisak Svete stolice Joaqin Navarro Valls.

Papa je u teškoj krizi i pogoršalo mu se stanje dišnih organa te je primio i posljednju pomast, dodaje isti izvor. Papino zdravstveno stanje pogoršalo se u noći između četvrtka i petka kada mu je porasla temperatura zbog upale mokraćnih puteva te mu je dana i velika doza antibiotika no čini se da mu se zdravstveno stanje ponovo pogoršava.

Papa je sam odlučio ne otići u bolnicu, a u petak ujutro je, prema priopćenju Vatikana, "bio pri svijesti, lucidan i miran".

Uz Papu je vatikanska liječnička ekipa na čelu s njegovim osobnim liječnikom Renatom Buzzonettijem. U Vatikan su stigli i neki liječnici iz bolnice Gemelli, ali Papa neće biti prebačen u bolnicu, izjavio je šef odjela za hitne intervencije bolnice Gemelli Rodolfo Proietti.

Na Trgu svetog Petra okupilo se mnogo vjernika i novinara iz cijelog svijeta. Svjetla u Papinoj sobi bila su tijekom noći ugašena, a jedino upaljeno svijetlo je u ambulantnoj sobi apostolske palače.

Ivan Pavao II. posljednji puta se u javnosti pojavio u srijedu, oko 11 sati, na prozoru svoje sobe na Trgu sv. Petra, nakon čega mu je postavljena sonda od nosa do želuca za umjetno hranjenje, zbog toga što nije mogao gutati.

Od 24. veljače kada mu je načinjena traheotomija do danas Papa je smršavio 20 kilograma, javljaju talijanske i strane agencije. To je dakako, oslabilo tijelo koje već više od deset godina boluje od Parkinsonove bolesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙