FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa se vraća u Vatikan za Sveti tjedan

RIM, 10. ožujka 2005. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. ostat će ubolnici Gemelli još neko vrijeme na liječenju, ali će se vratiti uVatikan za Sveti tjedan, kazao je u četvrtak šef ureda za tisak SveteStolice, Joaquin Navarro Valls, čitajući novinarima današnji bolničkibilten o zdravstvenom stanju Pape.
RIM, 10. ožujka 2005. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. ostat će u bolnici Gemelli još neko vrijeme na liječenju, ali će se vratiti u Vatikan za Sveti tjedan, kazao je u četvrtak šef ureda za tisak Svete Stolice, Joaquin Navarro Valls, čitajući novinarima današnji bolnički bilten o zdravstvenom stanju Pape.

U nedjelju će Papa povodom angelusa, kao i prošle nedjelje, pozdraviti i blagosloviti vjernike s prozora na 10. katu bolnice Gemelli, u koju je smješten 24. veljače zbog respiratorne krize, potvrdio je Navarro Valls i najavio da će slijedeći bolnički bilten biti objavljen u ponedjeljak 14. ožujka.

"Sveti Otac prihvaćajući savjete liječnika produžit će za koji dan boravak u poliklinici Gemelli kako bi zaključio fazu oporavka, koji se odvija regularno", rekao je Navarro Valls i dodao kako Papa želi što prije vratiti se u Vatikan, ali "sluša mišljenje liječnika".

No, "potvrđujem da će biti kod kuće za Veliki tjedan", rekao je Navarro Valls te dodao kako to ne znači da će se vratiti točno na dan početka Svetog tjedna te da bi se "mogao vratiti koji dan ranije". Šef vatikanskog ureda za tisak dodao je, nakon što je pročitao liječnički bilten, kako Papa nastavlja raditi sa svojim suradnicima koji mu dolaze u posjet u bolnicu.

Navarro Valls je rekao kako Papi dolaze kardinal Giovan Battista Re, pročelnik Kongregacije za biskupe, zamjenik državnog tajnika msgr. Leonardo Sandri, državni tajnik kardinal Angelo Sodano i vatikanski ministar vanjskih poslova msgr. Giovanni Lajolo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙