FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bez novih službenih informacija o Papinom zdravlju

ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Vatikan u noći sa četvrtka na petakjoš nije dao nikakve nove vijesti o papi Ivanu Pavlu II., kojem se učetvrtak navečer pogoršalo zdravstveno stanje, a mediji prenoseneslužbene informacije koje se kreću od toga da je Papa primioposljednu pomast pa do toga da pozitivno reagira na terapijuantibioticima.
ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Vatikan u noći sa četvrtka na petak još nije dao nikakve nove vijesti o papi Ivanu Pavlu II., kojem se u četvrtak navečer pogoršalo zdravstveno stanje, a mediji prenose neslužbene informacije koje se kreću od toga da je Papa primio posljednu pomast pa do toga da pozitivno reagira na terapiju antibioticima.

Svjetske agencije i TV postaja CNN prenose informaciju, pozivajući se na talijanske medije i vatikanske izvore, da je Papa primio posljednju pomast no službeni Vatikan o tome ništa nije rekao.

Podtajnik talijanskog ministarstva za komunikacije Angelo Scelso prenio je informaciju o tome da Papa pozitivno reagira na terapiju antibioticima, koju su Svetom Ocu odredili liječnici zbog infekcije urinarnog trakta koja je izazvala visoku temperaturu i pad krvnog pritiska.

"Sveti Otac tijekom četvrtka je pogođen je visokom temperaturom koja je izazvana infekcijom mokraćnih putova. Započela je antibiotska terapija. Kliničku sliku kontroliraju liječnici Vatikana", objavio je Navarro Valls i to je zasad jedino službeno priopćenje o zdravstvenom stanju Ivana Pavla II.

Kako nepouzdane informacije i glasine mogu izazvati incident pokazalo se i u Meksiku gdje je, zbog netočne informacije da je Papa preminuo, Senat održao minutu šutnje. Kako javlja France Presse, predsjednik Senata Diego Fernandez de Cevallos ispričao se senatorima kad se utvrdilo da je informacija netočna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙