FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bolesni Papa propustio uskrsno bdijenje

VATIKAN, 27. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Jedan od vodećih vatikanskihkardinala zamijenio je papu Ivana Pavla II. u subotu na uskrsnomebdijenju u rimskoj bazilici svetoga Petra, a katolički vjernici diljemsvijeta sa zabrinutošću iščekuju da li će bolesni Papa biti u stanjuudijeliti uskrsni blagoslov u nedjelju.
VATIKAN, 27. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Jedan od vodećih vatikanskih kardinala zamijenio je papu Ivana Pavla II. u subotu na uskrsnome bdijenju u rimskoj bazilici svetoga Petra, a katolički vjernici diljem svijeta sa zabrinutošću iščekuju da li će bolesni Papa biti u stanju udijeliti uskrsni blagoslov u nedjelju.

Kardinal Joseph Ratzinger, čelnik Kongregacije za nauk vjere kojega često spominju i kao mogućega kandidata za novoga papu, predvodio je najvažnije katoličko bdijenje koje je Papa gledao na televiziji u privatnim odajama, samo koji metar od bazilike.

"Zahvaljujući televiziji mogu iz svojih odaja pratiti nadahnuto uskrsno bdijenje koje predvodi kardinal Joseph Ratzinger", rekao je Papa u poruci, što ju je pročitao kardinal Ratzinger.

Papa je u poruci, popraćenoj posebnim "apostolskim blagoslovom", naglasio da je duhom nazočan proslavi.

"Ove istinski izuzetne noći sjajno svjetlo uskrsloga Krista zauvijek pobjeđuje sile tame, zla i smrti i rasplamsava nadu i radost u srcima vjernika", kaže se u Papinoj poruci.

"Svijet neka vidi i spozna da je zahvaljujući patnjama, smrti i uskrsnuću Krista sve ono što je bilo razoreno ponovo izgrađeno i sve ono što je bilo staro ponovo obnovljeno", ističe se u Papinoj poruci.

Zabrinutost zbog njegova zdravlja pojačala se tijekom Velikoga tjedna jer 84-godišnji Papa koji se oporavlja od nedavne traheotomije nije sudjelovao u glavnim uskrsnim obredima. Vođenje svečanih obreda preuzelo je šest kardinala. Misu na Uskrs predvodit će državni tajnik Vatikana, kardinal Angelo Sodano, a da li će Papa nakon toga biti u stanju izgovoriti blagoslov urbi et orbi ili će samo rukom udijeliti blagoslov, do zadnjeg je trenutka neizvjesno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙