FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HTZ: za 2004. naplaćeno 95 posto iznosa ukupne boravišne pristojbe

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Od boravišne pristojbe do krajaprošle godine u Hrvatskoj je ukupno naplaćeno 237,94 milijuna kuna,što je 95 posto od ukupnih 250,63 milijuna kuna, koliki je iznos tepristojbe s obzirom na ostvarenih lanjskih 48,54 milijuna noćenja,podaci su Hrvatske turističke zajednice (HTZ), izneseni na današnjojsjednici njenog Turističkog vijeća.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Od boravišne pristojbe do kraja prošle godine u Hrvatskoj je ukupno naplaćeno 237,94 milijuna kuna, što je 95 posto od ukupnih 250,63 milijuna kuna, koliki je iznos te pristojbe s obzirom na ostvarenih lanjskih 48,54 milijuna noćenja, podaci su Hrvatske turističke zajednice (HTZ), izneseni na današnjoj sjednici njenog Turističkog vijeća.

Razlika odnosno ukupna dugovanja turističkih zajednica i tvrtki za lanjsku boravišnu pristojbu, koja su krajem 2004. iznosila 12,69 milijuna kuna, do ožujka ove godine smanjena su na oko 10 milijuna kuna.

Ti podaci, kako je danas kazao financijski direktor HTZ-a Stipe Maleš, pokazuju da se prošle godine boravišna pristojba puno bolje i redovnije uplaćivala nego prijašnjih godina, čemu je, ocjenjuje, pridonio i veći angažman državne inspekcije.

Lani je naplaćeno i 17,4 milijuna kuna duga za boravišnu pristojbu iz prijašnjih godina, a po toj je osnovi ostalo još oko 5 milijuna kuna dugovanja.

Napominje i da se boravišna pristojba za prošlu godinu najteže naplaćivala u tri dalmatinske županije (Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska i Zadarska) te u Primorsko-goranskoj županiji. Te su županije i najveći dužnici, a njihov je ukupni dug za boravišnu pristojbu krajem prošle godine iznosio nešto više od 11 milijuna kuna, što je gotovo 89 posto od ukupnog lanjskog duga za tu pristojbu.

Pritom najviše duguju, kaže, turističke tvrtke u tim županijama koje su u državnom vlasništvu, od kojih su neke u privatizacijskom procesu.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙