FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švedska ispituje mogućnost da ubojica Anne Lindh kaznu služi u SCG-u

STOCKHOLM, 31. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Švedska se obratila Srbiji iCrnoj Gori kako bi utvrdila može li Mihajlo Mihajlović, ubojica bivšešvedske ministrice vanjskih poslova Anne Lindh, svoju kaznu služiti uSCG-u čiji je državljanin, izvijestio je švedski tisak u četvrtak.
STOCKHOLM, 31. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Švedska se obratila Srbiji i Crnoj Gori kako bi utvrdila može li Mihajlo Mihajlović, ubojica bivše švedske ministrice vanjskih poslova Anne Lindh, svoju kaznu služiti u SCG-u čiji je državljanin, izvijestio je švedski tisak u četvrtak.

Mihajlo Mihajlović, star 26 godina, prošle je godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora radi atentata na Annu Lindh koju je rujnu 2003. napao nožem u jednom trgovačkom centru u Stockholmu. Anna Lindh je dan kasnije umrla od zadobivenih ozljeda.

Mihajlović, sin srpskih useljenika u Švedsku, prošle se godine odrekao švedskog državljanstva a putem svojeg odvjetnika priopćio je da svoju kaznu žali odslužiti u Srbiji radi toga što se boji za svoju sigurnost u Švedskoj.

Švedsko ministartsvo pravosuđa zatražilo je od vlasti SCG-a procjenu koliko bi brzo Mihajlović vjerojatno bio oslobođen nakon prebacivanja u SCG, izvijestio je list Dagnes Nyheter.

Pravni stručnjaci kažu da doživotna kazna u zatvora u Švedskoj obično znači 18 do 20 godina zatvora.

Švedski Vrhovni sud odbacio je Mihajlovićeve tvrdnje da je napad bio usmjeren samo na nanošenje ozljeda Anni Lindh te ocijenio da je Mihajlović djelovao s predumišljajem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙