FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga o atentatu na Zorana Đinđića

jedne države,predstavljena je u srijedu novinarima u Beogradu ,a u četvrtak će semoći kupiti u svim prodavaonicama novina u distribuciji kuće"Politika".
Beograd,9.ožujka 2005.(Hina) - Knjiga poznatog novinara beogradskog tjednika "Vreme" Miloša Vasića "Atentat na Zorana", koja dokumentirano razotkriva društvo u kojem je ubijen premijer jedne države, predstavljena je u srijedu novinarima u Beogradu ,a u četvrtak će se moći kupiti u svim prodavaonicama novina u distribuciji kuće "Politika".

"Knjiga ne baca novo svjetlo na slučaj, već je prvi put kompletan

činjenični materijal sistematiziran kronološki na jednom mjestu. Do sada smo živjeli na gomili dojmova o ubojstvu Đinđića, a sad

dobijamo kriminalističku radnju koja će unijeti red u tu gomilu dojmova", rekao je autor .

Miloš Vasić je rekao da je na knjizi radio godinu dana, prelistao nekoliko tisuća raznih dokumenata, o novinskim izvješćima i napisima da se i ne govori, te razgovarao s pedesetak ljudi. On je isključio mogućnost umiješanosti u ubojstvo Đinđića drugih osoba, osim već optuženih pred Specijalnim sudom u Beogradu .

"Knjiga govori o tome kako je mafija u Srbiji htjela imati, a jedno vrijeme i imala, svoju državu" , rekao je predstavljajući knjigu, Miloš Mišić iz novinske kuće "Politika".

Po riječima Filipa Švarma iz tjednika "Vreme" , knjiga se počela pisati početkom devedesetih, kada je jedna skupina ljudi , lažnih domoljuba koji su stekli novce po Krajini i Bosni, smatrala da im je apsolutno sve dozvoljeno. Za taj kriminalni kartel nastao u Miloševićevo vrijeme i ubojstvo premijera Srbije je normalna stvar, rekao je Švarm. Razotkrivanje toga društva čini knjigu kapitalno vrijednom za sva vremena, jer pokazuje spregu mafije i policije koja je vladala, što je, nažalost, glavom platio Zoran Đinđić, naglasio je Švarm.

Uz tjednik "Vreme" i kuću "Politika", izdavači knjige su i medijska kuća B92 i "Narodna knjiga" čiji su predstavnici istaknuli da je za knjigu trebalo hrabrosti, odgovornosti i znanja. Prvo izdanje je tiskano u 50 tisuća primjeraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙