FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski SDF vlasnik Đ.Đ.-Poljoprivrednih strojeva

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Talijanska korporacija Same DeutzFahr Group (SDF) kupila je većinski, 86-postotni udjel u županjskojtvornici Đuro Đaković - Poljoprivredni strojevi i uređaji (ĐĐ-PSU), avrijednost investicije je 8,7 milijuna eura.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Talijanska korporacija Same Deutz Fahr Group (SDF) kupila je većinski, 86-postotni udjel u županjskoj tvornici Đuro Đaković - Poljoprivredni strojevi i uređaji (ĐĐ-PSU), a vrijednost investicije je 8,7 milijuna eura.

Ugovor su danas u Županji, u nazočnosti premijera Ive Sanadera i njegovih suradnika, potpisali predsjednik Uprave Đure Đaković Holdinga Josip Bucić i glavni izvršni direktor SDF-a Massimo Bordi.

Tom prigodom premijer Sanader pozdravio je činjenicu da će talijanski partner zadržati sadašnje radnike, ali i povećati broj radnih mjesta te da će to donijeti i mogućnost da sa županjskom tvornicom surađuje velik broj komitenata. Pozdravio je i činjenicu da će strateški partner županjske tvrtke povećati proizvodnju i izvoz.

I ovaj događaj snažan je signal stanovništvu Županje i Vukovarsko-srijemske županije da vodimo računa o ovoj u ratu teško pogođenoj Županiji, kazao je Sanader koji se nakon Županje uputio u Vukovar gdje će se održati sjednica Vlade.

Vlasnik talijanske korporacije SDF Vittorio Carozza najavio je kako će ta tvrtka učiniti sve za kontinuiran razvoj županjske tvornice.

Županjska tvrtka trenutno zapošljava 138 radnika, namjera je talijanskog strateškog ulagača da broj zaposlenih u idućih 5 godina poveća na 400-500, a sa kooperantima taj bi broj mogao dosegnuti 2000, rečeno je.

Razgovori o kupnji dovršeni su jučer u Zagrebu, a preduvjet za to bila je Vladina odluka iz veljače ove godine kojom je tvrtki ĐĐ-PSU otpisano 27,7 milijuna kuna starih kreditnih obveza s obzirom da su krajem 90-ih otpisani i krediti koje su seljaci dobivali za kupovinu poljoprivrednih strojeva. Država je također sa oko 122 milijuna kuna ušla u temeljni kapital tvrtke.

SDF, jedan od vodećih svjetskih proizvođača traktora, dizelskih motora i poljoprivredne mehanizacije, namjerava u Županji povećati proizvodnju kombajna, od čega će 95 posto proizvodnje biti za izvoz, posebice na susjedna i istočnoeuropska tržišta. Namjeravaju, u sklopu svog investicijskog plana, proizvodnju modela "Top Liner" preseliti u Hrvatsku.

SDF je objavio i da će županjska tvrtka, koja proizvodi kombajne i opremu s licencom Deutz-Fahr od 1982. godine, biti preimenovana u Same Deutz-Fahr Croatia.

Ujedno najavljuju namjeru da, sukladno hrvatskim propisima, uskoro objave ponudu za kupnju i preostalih dionica od malih dioničara s ciljem stjecanja 100-postotnog vlasništva u županjskoj tvrtki.

Grupacija, koja je lani ostvarila promet od 900 milijuna eura s ukupno oko 2800 zaposlenih, procjenjuje da će u Hrvatsku uložiti oko 25 milijuna eura.

Korporacija SDFG nastala je nakon što je prije nekoliko godina talijanski Same otkupio njemački Deutz Fahr i time stvorio multinacionalnu korporaciju koja je zastupljena u Americi, Aziji i Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙