FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PBZ: Novi financijski proizvod PBZ Protecto

ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Novi financijski proizvod PBZProtecto, kojega su kreirali Privredna banka Zagreb i PBZ Invest, bitće ponuđen tržištu od 29. ožujka do 29. travnja, objavili su danas izPBZ-a.
ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Novi financijski proizvod PBZ Protecto, kojega su kreirali Privredna banka Zagreb i PBZ Invest, bit će ponuđen tržištu od 29. ožujka do 29. travnja, objavili su danas iz PBZ-a.

Novi proizvod namijenjen je fizičkim osobama, a zapravo je kombinacija ulaganja u investicijske fondova i depozit, jer omogućava ostvarivanje viših stopa prinosa u odnosu na klasične načine štednje, navode iz PBZ-a.

Minimalno ulaganje je 500 eura u kunama, tijekom cijelog trogodišnjeg razdoblja ulaganja uložena sredstva obračunavaju se u eurima, a sredstva se ulažu u investicijske fondove PBZ Investa - Euro novčani, Bond i Global, koji su lani ostvarili prinose u iznosu od 3,58 posto, 8,55 posto odnosno 18,72 posto.

Jednokratna ulazna naknada je 0,5 posto, a u slučaju ranijeg prikupljanja ciljanog iznosa sredstva zatvara se mogućnost upisa u PBZ Protecto.

U slučaju potrebe za ranijim korištenjem uloženih sredstava, Privredna banka Zagreb omogućuje korištenje kredita na osnovu uloga u PBZ Protecto.

Dospijeće uloga u PBZ Protecto je u svibnju 2008., kada se isplaćuje uložena glavnica uvećana za prinos investicijskih fondova PBZ Euro novčani fond, PBZ Bond fond i PBZ Global fond ako je veći od garantiranog prinosa, ili glavnica uvećana za garantirani prinos (0,1 posto godišnje), naglasili su u PBZ-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙