FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovačka pivovara ostvarila 56,22 milijuna kuna neto dobiti

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Karlovačka pivovara, članica Heinekengrupe, prošlu je poslovnu godinu završila s neto dobiti od 56,22milijuna kuna, što je porast u odnosu na godinu ranije kada je dobitbila 26,87 milijuna kuna, istaknuto je na današnjem predstavljanjuposlovnih rezultata tvrtke.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Karlovačka pivovara, članica Heineken grupe, prošlu je poslovnu godinu završila s neto dobiti od 56,22 milijuna kuna, što je porast u odnosu na godinu ranije kada je dobit bila 26,87 milijuna kuna, istaknuto je na današnjem predstavljanju poslovnih rezultata tvrtke.

Ukupni su prihodi u spomenutom razdoblju povećani za 25,4 posto, na 509,80 milijuna kuna, a povećani su i ukupni rashodi, za 19,3 posto, na 438,78 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Erik Jan Schoevers izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima ističući kako su za dobre financijske rezultate zaslužni povećanje prodaje, uvođenje Heinekena u asortiman Karlovačke pivovare, kao i stalno unapređenje kvalitete proizvoda, marketinških i prodajnih aktivnosti.

Udio u proizvodnji piva Karlovačke pivovare porastao je s 23,8 posto u 2003. godini na 25,4 posto u 2004. godini, a ukupna prodaja pivovare uključujući Heineken prošle je godine iznosila 946 tisuća hektolitara.

Osvrćući se na situaciju na tržištu piva Erik Jan Schoevers je izrazio zabrinutost zbog visokih trošarina na pivo u Hrvatskoj te jeftin uvoz iz susjednih zemalja.

Dodao je kako se kroz Udruženje proizvođača piva poduzimaju određeni koraci, odnosno u stalnom su kontaktu s Vladom kako bi se spomenuta problematika riješila.

Govoreći o planovima za ovu godinu Schoevers je kazao kako će se nastaviti investirati u proizvodnju pa se tako planira utošiti više od 52 milijuna kuna u unapređenje efikasnosti proizvodnje. Također, nastavit će se ulagati u nove brandove, u edukaciju zaposlenika itd.

U dvije godine otkako je Heineken u Karlovačkoj pivovari, investiranje u proizvodnju iznosilo je oko 45 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙