FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većina Kineza želi stranog bračnog druga

PEKING, 31. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Oko dvije trećine Kineza iKineskinja rado bi se vjenčalo sa strankinjom ili strancem, pokazaloje istraživanje čiji su rezultati objavljeni u četvrtak.
PEKING, 31. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Oko dvije trećine Kineza i Kineskinja rado bi se vjenčalo sa strankinjom ili strancem, pokazalo je istraživanje čiji su rezultati objavljeni u četvrtak.

Od 10.381 ispitanih, 62,7 posto odgovorilo je potvrdno na pitanje "bi li se željeli vezati za bračnog druga koji nije Kinez", objavljeno je na internetskoj stranici Sina.com.

Nije precizno objavljeno u kojem su omjeru na pitanje potvrdno odgovorili muškarci, a u kojem žene, no općenito se smatra da su Kineskinje te koje se žele udati za stranca, posebno ako je riječ o zapadnjaku.

Unatoč tomu, 75 posto ispitanih smatra da su glavna prepreka takvim vezama kulturološke razlike.

U prilog takvom stajalištu ide i činjenica prema kojoj je postotak razvoda miješanih brakova puno viši nego kod brakova među Kinezima. Nedavno provedeno istraživanje u Šangaju pokazalo je da 60 posto brakova sklopljenih između kineskih i kanadskih državljana završava razvodom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙