FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kini prvo testiranje novog cjepiva protiv AIDS-a na ljudima

PEKING, 13. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Kina je prvi put na ljudimapočela s testiranjem novog cjepiva protiv AIDS, objavila je u nedjeljukineska novinska agencija Xinhua.
PEKING, 13. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Kina je prvi put na ljudima počela s testiranjem novog cjepiva protiv AIDS, objavila je u nedjelju kineska novinska agencija Xinhua.

Prvi koji je u subotu primio cjepivo je 20-godišnji muškarac, a nakon njega cjepivo je dobilo još sedam volontera. Ukupno će njih 49, u dobi između 18 i 50 godina, biti podvrgnuto testiranju u tri faze.

Stručnjaci su kritizirali Kinu zbog sporog reagiranja na problem AIDS-a u toj zemlji u kojoj je, po podacima vlade, oko 840 tisuća ljudi zaraženo virusom HIV-a. Stručnjaci, pak, vjeruju da je brojka zaraženih puno veća i da se kreće između milijun i milijun i pol.

U Ujedinjenim narodima pretpostavljaju da će broj žrtava HIV-a u Kini do 2010. godine narasti na 10 milijuna ako se ne poduzmu ozbiljni koraci u borbi protiv te bolesti.

Rukujući se u jednoj pekinškoj bolnici sa zaraženim pacijentom, kineski premijer Wen Jiabao je na Svjetski dan borbe protiv AIDS-a 2003. simbolički pokazao da će se kineske vlasti boriti protiv bolesti. No, pokušaje bolje prevencije AIDS-a sputavali su političari i konzervativan stav prema seksu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙