FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio izaslanstvo Europskog parlamenta mladih Hrvatske

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićprimio je izaslanstvo Europskog parlamenta mladih Hrvatske,organizacije koja kroz susrete na nacionalnoj i međunarodnoj razinipotiče mlade ljude, srednjoškolce i studente na aktivno promišljanje oaktualnim društvenim problemima, na razvijanje kulture dijaloga itolerancije, priopćeno je danas iz Predsjednikova ureda.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Europskog parlamenta mladih Hrvatske, organizacije koja kroz susrete na nacionalnoj i međunarodnoj razini potiče mlade ljude, srednjoškolce i studente na aktivno promišljanje o aktualnim društvenim problemima, na razvijanje kulture dijaloga i tolerancije, priopćeno je danas iz Predsjednikova ureda.

Izaslanstvo je predsjednika Mesića izvijestilo o svojim aktivnostima u proteklih deset godina te o budućim planovima. Informirali su ga i o 10. nacionalnom zasjedanju Hrvatskog parlamenta mladih održanom početkom ožujka ove godine u kojem s kroz druženje, rad u odborima, te završno na svojoj generalnoj skupštini koja funkcionira kao saborska rasprava, radili na razvoju kulture rasprave, aktivnog slušanja i promicanja demokratskog načina razmišljanja. Izaslanstvo je predsjedniku Mesiću izložilo i probleme s kojima se susreću zbog nedostatka novca i prostora u kojem bi djelovao.

Predsjednik je podržao njihove aktivnosti istaknuvši važnost razvijanja tolerancije, kulture rasprave te poštivanja drugih i drugačijih stavova. Također je naglasio kako i njihove aktivnosti pomažu da se u Hrvatskoj usvajaju demokratske i europske vrijednosti. Na taj se način u Europi upoznaje Hrvatska, a u Hrvatskoj se upoznaje Europa, rekao je Mesić. Europski parlament mladih Hrvatske dio je i međunarodne udruge Europskog parlamenta mladih koja okuplja 30 nacionalnih sekcija, a svake se godine u različitim gradovima održavaju godišnja zasjedanja, pa je tako 2001. godine domaćin bio Dubrovnik.

Predsjednik Mesić podržao je i incijativu Europskog parlamenta mladih Hrvatske da se na jesen 2006. u Hrvatskoj ponovno održi međunarodno zasjedanje.

Izaslanstvo Europskog parlamenta mladih Hrvatske predvodila je predsjednica Maja Rožman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙