FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježene obljetnice dviju zagrebačkih osnovnih škola

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Stota obljetnica Osnovne škole"Gračani" i 50. obljetnica Osnovne škole "Ivana Gorana Kovačića" nazagrebačkoj Šalati obilježene su večeras u Zagrebu na svečanostimakojima su nazočili predsjednik Stipe Mesić i drugi hrvatskidužnosnici.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Stota obljetnica Osnovne škole "Gračani" i 50. obljetnica Osnovne škole "Ivana Gorana Kovačića" na zagrebačkoj Šalati obilježene su večeras u Zagrebu na svečanostima kojima su nazočili predsjednik Stipe Mesić i drugi hrvatski dužnosnici.

"Otvoreni dan" Osnovne škole "Ivana Gorana Kovačića" obilježen je prigodnom priredbom sa zbornim pjesmama i računalnim prikazom povijesti škole, izložbom i radionicama iz predmetne nastave.

Predsjednik Mesić čestitao je učenicima, roditeljima, bivšim i sadašnjim djelatnicima, rekavši kako podupire "mlade naraštaje koji u Hrvatskoj svojim razvojem stvaraju europski ambijent". "Očekujem da ćete pridonijeti da Hrvatska bude europska zemlja, zemlja mira i novih znanja i tehnologija, u kojoj će biti ugodno živjeti", kazao je predsjednik Republike.

Osvrnuvši se na euroskepticizam, Mesić je rekao kako se "ne treba plašiti Europe. Europa se okrenula znanju i napretku te je definitivno isključila rat kao političko sredstvo", dodao je.

Pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa Nenad Marković zaželio je školi da njezini đaci odrastu u dobre i plemenite ljude. Također je za školsku knjižnicu darovao knjigu "Ranjena crkva u Hrvatskoj" kako bi učenike "podsjećala na teške, ali i sretne trenutke" obrane i rata.

Ravnatelj škole Darko Kovačević zahvalio je na potpori u obnovi prostorija te naglasio važnost škole za intelektualni, moralni i estetski razvoj učenika. Istaknuo je da škola, u kojoj nastavu izvodi oko 50 učitelja, aktivno sudjeluje u prosvjetnom životu Hrvatske te da je to prva škola u Hrvatskoj koja je organizirala nastavu u bolnici.

Prva ravnateljica škole Ivka Sedmak izrazila je zadovoljstvo što je škola svojim obrazovnim i odgojnim rezultatima "postigla položaj koji su joj željeli".

Predsjednik Mesić večeras je nazočio i svečanoj akademiji na proslavi 100. obljetnice Osnovne škole "Gračani" u Domu Hrvatske vojske "Zvonimir".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙