FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio izaslanstvo SABH-a

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićprimio je danas izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca iantifašista Republike Hrvatske koje ga je upoznalo s organizacijomobilježavanja 60. obljetnice pobjede nad fašizmom, priopćeno je izPredsjednikova Ureda.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske koje ga je upoznalo s organizacijom obilježavanja 60. obljetnice pobjede nad fašizmom, priopćeno je iz Predsjednikova Ureda.

Izaslanstvo je zahvalilo predsjedniku Mesiću na pokroviteljstvu nad središnjom proslavom te obljetnice koja će se održati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 7. svibnja.

Govoreći o nepravednom odnosu prema antifašizmu i sudionicima Narodnooslobodilačke borbe (NOB) izaslanstvo je naglasilo potrebu za izjednačavanjem prava invalida 2. svjetskog rata s pravima invalida iz Domovinskog rata. Izaslanstvo je također zatražilo potporu njihovom zahtjevu za vraćanje stečenih prava, a naglasili su i kako imaju problema u financiranju Saveza.

Predsjednik Mesić je rekao kako "govor o antifašizmu u Hrvatskoj ne korespondira s pravima antifašističkih boraca" dodavši kako krivnju za to snose i oni koji mlade generacije krivo uče o činjenicama u 2. svjetskom ratu.

Na čelu izaslanstva Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske bio je njegov predsjednik Krešimir Piškulić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙