FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Borell nakon razgovora s Mesićem: Podupirem pregovore 17. ožujka

BRUXELLES, 2. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Europskog parlamentaJosep Borell izjavio je u srijedu u Bruxellesu, nakon razgovora shrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, kako se zalaže za početakpristupnih pregovora s Hrvatskom 17. ožujka.
BRUXELLES, 2. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Europskog parlamenta Josep Borell izjavio je u srijedu u Bruxellesu, nakon razgovora s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, kako se zalaže za početak pristupnih pregovora s Hrvatskom 17. ožujka.

"Podupirem Europsko vijeće da donese odluku o početku pregovora 17. ožujka", rekao je Borell nakon sastanka s Mesićem.

Dodao je da će to biti jedna od tema sutrašnje konferencije predsjednika zastupničkih klubova u Europskom parlamentu, kojima će prenijeti Mesićeve informacije o suradnji Hrvatske s Haškim sudom (ICTY).

Iznova ustvrdivši da Hrvatska potpuno surađuje s Tribunalom, predsjednik Mesić je predložio da pregovori počnu kako je i planirano.

"Predlažem da otvorimo pregovore, a institucije neka rade svoj posao", rekao je Mesić, koji smatra da se u medijima, osobito europskim, stvorila nepotrebna kampanja oko odbjeglog hrvatskog generala Ante Gotovine.

"Haškom sudu odazvala su se petorica naših generala, koji su za obranu Hrvatske važniji od Gotovine. Ne vidim razloga zašto bi štitili jednu osobu. Jedini je odgovor da Gotovina nije u Hrvatskoj", rekao je Mesić.

Hrvatski predsjednik će se kasnije u srijedu, na kraju dvodnevnog službenog posjeta Bruxellesu, sastati s visokim povjerenikom EU-a za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javierom Solanom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙