FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga Korak predstavila info brošuru o pristupačnosti javnih ustanova invalidima

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Udruga studenata s tjelesniminvaliditetom Korak predstavila je danas info brošuru o pristupačnostijavnih ustanova osobama s invaliditetom u četiri najveća grada -Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Udruga studenata s tjelesnim invaliditetom Korak predstavila je danas info brošuru o pristupačnosti javnih ustanova osobama s invaliditetom u četiri najveća grada - Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci.

Josip Friščić, voditelj projekta kojim se želi ubrzati proces uklanjanja barijera osobama koje se kreću pomoću invalidskih kolica, kaže da su upitnici poslani u 992 ustanove s područja kulture, sporta, zdravstva i obrazovanja u četiri najveća grada, a odgovorilo je svega njih 20 posto.

Na temelju tih podataka vidi se da je 60 posto ustanova potpuno nepristupačno, 20 posto donekle pristupačno, a samo 20 posto potpuno pristupačno osobama u invalidskim kolicima, navodi Friščić.

Dodao je kako je zbog postojećih barijera osobama u invalidskim kolicima onemogućen pristup mnogim sadržajima važnim za svakodnevni život.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙