FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Uzimale novac s računa klijenata banke

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Tri bivše zaposlenice Zagrebačkebanke, koje je banka kazneno prijavila zbog sumnje da su u protekletri godine s računa klijenata podigle i prisvojile gotovo 240 tisućakuna, policija je nakon kriminalističke obrade prijavila tužiteljstvu.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Tri bivše zaposlenice Zagrebačke banke, koje je banka kazneno prijavila zbog sumnje da su u protekle tri godine s računa klijenata podigle i prisvojile gotovo 240 tisuća kuna, policija je nakon kriminalističke obrade prijavila tužiteljstvu.

Zagrebačka policija izvijestila je danas da je Odjel gospodarskog kriminaliteta dovršio kriminalističku obradu koja je potvrdila sumnju da su tri bivše zaposlenice banke tijekom 2002., 2003. i 2004. zlouporabile položaj i ovlasti.

Policija nije otkrila identitet osumnjičenih niti je rečeno u kojim su poslovnicama banke radile, već je samo izvijestila da je riječ o voditeljicama računa u dvjema poslovnicama, u dobi od 46 i 52 godine, te 54-godišnjoj zaposlenici banke.

Osumnjičene se tereti da su s računa klijenata, bez njihova znanja, podizale novac od kojega su veći dio uplatile na račune sina 52-godišnje osumnjičene, te još nekoliko građana kojima je ona bila dužna. Na taj su način, tvrde u policiji, oštetile više klijenata i banku za 234 tisuće kuna.

Nezakonitosti kojima su se bavile osumnjičene otkrivene su unutarnjom kontrolom u banci koja im je potom dala izvanredni otkaz i protiv njih podnijela kaznenu prijavu, a klijente obeštetila.

Kriminalistička obrada provedena je na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu kojemu je policija osumnjičene prijavila redovnim putem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙