FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prijavu protiv Picule USKOK proslijedio Općinskom državnom odvjetništvu

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Kaznenu prijavu djelatnikaMinistarstva vanjskih poslova Davorina Zagorščaka protiv bivšegministra vanjskih poslova Tonina Picule i još petero zaposlenika togministarstva USKOK je proslijedio zagrebačkom Općinskom državnomodvjetništvu jer je ocijenio kako za sada nema osnovane sumnje da jepočinjeno neko kazneno djelo za koje je taj Ured nadležan.
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Kaznenu prijavu djelatnika Ministarstva vanjskih poslova Davorina Zagorščaka protiv bivšeg ministra vanjskih poslova Tonina Picule i još petero zaposlenika tog ministarstva USKOK je proslijedio zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu jer je ocijenio kako za sada nema osnovane sumnje da je počinjeno neko kazneno djelo za koje je taj Ured nadležan.

Od ravnatelja USKOK-a Željka Žganjera danas se doznaje da su u USKOK-u, nakon proučavanja kaznene prijave, ocijenili kako "za sada nema činjenica koje upućuju na sumnju da bi bilo počinjeno neko djelo iz nadležnosti USKOK-a". Prijava je stoga proslijeđena zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

Picula i još petero zaposlenika MVP-a u prijavi se sumnjiče da su nesavjesnim radom omogućili, a potom i prikrili pljačku hrvatskog veleposlanstva u Beogradu iz kojega je, tvrdi Zagorščak, blagajnik veleposlanstva 2002. odnio više od 10 tisuća eura. Tereti ih se i za još neke navodne nezakonitosti u radu i poslovanju u tom veleposlanstvu.

Picula je optužbe iz prijave odbacio kao neistinite, a za Zagorščaka je rekao da je osoba koju je morao povući iz Beograda jer je učestalo uznemiravao i prijetio drugim ljudima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙