FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog zlostavljanja kaznene prijave protiv dvojice policajaca

KOPRIVNICA, 3. ožujka 2005. (Hina) - Zbog opravdane sumnje da suprekoračili službene ovlasti i zlostavljali jednog građanina danas jekoprivničko-križevačka Policijska uprava podnijela kaznene prijaveprotiv dvojice policajaca iz koprivničke Policijske postaje, priopćioje Robert Vulić, glasnogovornik PU, na izvanrednoj konferenciji zanovinstvo u Koprivnici.
KOPRIVNICA, 3. ožujka 2005. (Hina) - Zbog opravdane sumnje da su prekoračili službene ovlasti i zlostavljali jednog građanina danas je koprivničko-križevačka Policijska uprava podnijela kaznene prijave protiv dvojice policajaca iz koprivničke Policijske postaje, priopćio je Robert Vulić, glasnogovornik PU, na izvanrednoj konferenciji za novinstvo u Koprivnici.

Konferenciji je bio nazočan i Zlatko Mehun, načelnik Odjela za odnose s javnošću MUP-a RH.

Protiv dvojice koprivničkih policajaca, jednog od 24 i drugog od 30 godina, danas je stigla prijava iz Opće bolnice u Koprivnici iz koje proizlazi da su oni danas fizički zlostavljali jednog građanina nakon kriminalističke obrade. On je osumnjičen da je provaljivao i krao u nekoliko garaža i podruma u Koprivnici.

Prema prijavi iz bolnice, osumnjičeni građanin dobio je lakši potres mozga, natučen mu je prsni koš, te je zadobio ozljede na glavi i krvni podljev gornjih vjeđa oba oka.

U ime Policijske uprave koprivničko-križevačke ozlijeđenome i njegovoj obitelji javno su se danas ispričali načelnik Dragutin Vurnek i glasnogovornik Robert Vulić.

Dvojica policajaca s današnjim su danom udaljena s dužnosti i protiv njih su podnesene kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici. Ujedno će se pokrenuti disciplinski postupak zbog osnovane sumnje da su počinili težu povredu službene dužnosti.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun, komentirajući mjere Policijske uprave protiv dvojice policajaca, rekao je da je policija spremna sankcionirati nesavjesne postupke svojih djelatnika te je napomenuo da su lani građani podnijeli šest prijava protiv policajaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙