FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prijave protiv bivšeg predsjednika VK "Pošk" i dekana Visoke pomorske škole

SPLIT,2. ožujka 2005.(Hina) - Odjel gospodarskog kriminaliteta PUsplitsko-dalmatinske podnio je kaznenu prijavu protiv 52-godišnjegDavora Barbarića, bivšeg predsjednika Uprave vaterpolo kluba "POŠK" izSplita, zbog više kaznenih djela zloporabe ovlasti u gospodarskomposlovanju i krivotvorenja službene isprave kojima je državni proračuni razne fondove oštetio za 8 milijuna i 210 tisuća kuna.
SPLIT,2. ožujka 2005.(Hina) - Odjel gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske podnio je kaznenu prijavu protiv 52-godišnjeg Davora Barbarića, bivšeg predsjednika Uprave vaterpolo kluba "POŠK" iz Splita, zbog više kaznenih djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave kojima je državni proračun i razne fondove oštetio za 8 milijuna i 210 tisuća kuna.

U priopćenju, bez navođenja identiteta osumnjičenog, policija navodi da Barbarić od listopada 1998. do prosinca 2000., radi pribavljanja protupravne imovinske koristi za klub, nije obračunavao i plaćao propisane doprinose iz plaće te porez i prirez na dohodak. Time je oštetio državni proračun te mirovinski i zdravstveni fond.

PU splitsko-dalmatinska podnijela je kaznenu prijavu zbog zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i protiv bivšeg dekana Visoke pomorske škole u Splitu Drage Pavića (72) kojega se sumnjiči da je zaključivao ugovore o djelu i autorske ugovore sa stalnim zaposlenicima škole. Na temelju takvih ugovora obavljao je neto isplate, bez obračuna i plaćanja poreza, prireza i doprinosa na plaće, čime je za 3 milijuna i 333 tisuće kuna oštetio državni proračun te mirovinski i zdravstveni fond, izvijestila je policija, također ne navodeći identitet počinitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙