FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićena dvojica osumnjičenih za otmicu Slovenca

ZAGREB, 19. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija danas ćeistražnom sucu predati dvojicu muškaraca osumnjičenih za otmicu31-godišnjeg slovenskog državljanina, a još uvijek traga za37-godišnjakom kojega se sumnjiči da je otmicu organizirao zbogposlovnog duga.
ZAGREB, 19. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija danas će istražnom sucu predati dvojicu muškaraca osumnjičenih za otmicu 31-godišnjeg slovenskog državljanina, a još uvijek traga za 37-godišnjakom kojega se sumnjiči da je otmicu organizirao zbog poslovnog duga.

Slovenski državljanin otet je 16. ožujka na području Zaprešića zbog duga svog prijatelja i poslovnog partnera prema organizatoru otmice, rečeno je u policiji koja je izvijestila da oteti tijekom dvodnevnog zatočenja u stanu u zagrebačkom naselju Špansko nije bio zlostavljan niti izgladnjivan.

Dvojica uhićenih otmičara, u dobi 27 i 20 godina, od ranije su poznati policiji, kao i navodni organizator za kojim se još traga. Policija još nije pronašla niti pet tisuća eura otkupnine koju je prijatelj otetog 31-godišnjaka predao nepoznatom muškarcu.

Zagrebačka policija za otmicu je doznala jučer oko podneva od prijateljice otetoga Slovenca. Ona je policajcima ispričala da joj se prijatelj, unatoč ranijem dogovoru, nije javljao na telefon ili je u kraćim razgovorima izbjegavao odgovoriti gdje se nalazi. Nakon što se na njegov mobitel javio nepoznati muški glas ona je nazvala zajedničkog prijatelja u Sloveniji, koji je priznao da je 31-godišnjak otet te da će za njegovu otkupninu platiti pet tisuća eura. No prijatelj u Sloveniji tada nije znao reći gdje se oteti nalazi niti tko ga je oteo.

Policija je tada započela opsežnu kriminalističku obradu, a u suradnji sa slovenskim kolegama utvrdila je da se otmica dogodila 16. ožujka na području Zaprešića. Utvrdila je i da bi organizator otmice mogao biti 37-godišnjak iz Zagreba, koji se zbog toga udružio s još nekoliko osoba.

Istragom je otkriveno i da je prijatelj otetoga nepoznatoj osobi uplatio nešto novca, no isplaćena svota nije zadovoljila otmičare, pa su nastavili s ucjenama.

Mjesto gdje se oteti nalazi policija je otkrila provjerom stanova osoba za koje se pretpostavljalo da bi mogle imati veze s otmicom. Tako je i ispred zgrade kasnije odbjeglog organizatora u Španskom postavljena policijska zasjeda, koja je otetoga uočila sinoć dok je u pratnji dvojice otmičara izlazio iz zgrade.

Dvojica otmičara uhićena su bez pružanja otpora, a Slovenac je u razgovoru s policijom potvrdio da je otet zbog prijateljeva duga. Inače, obojica se, kako je pojasnio, bave trgovinom automobilima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙