FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iračka vlada produljila izvanredno stanje do 31. ožujka

BAGDAD, 3. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Iračka tranzicijska vlada učetvrtak je priopćila kako će izvanredne mjere koje su na snazi odstudenoga prošle godine biti produljene na predstojećih mjesec danakako bi se što uspješnije provela nastojanja vlade da se spriječesamoubilački napadi, otmice i česta ubojstva u toj zemlji.
BAGDAD, 3. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Iračka tranzicijska vlada u četvrtak je priopćila kako će izvanredne mjere koje su na snazi od studenoga prošle godine biti produljene na predstojećih mjesec dana kako bi se što uspješnije provela nastojanja vlade da se spriječe samoubilački napadi, otmice i česta ubojstva u toj zemlji.

Izvanredno stanje, uvedeno u studenome prošle godine prije velikog američkog napada na pobunjeničko uporište Falluju, ostat će na snazi do 31. ožujka, kaže se u vladinu priopćenju.

Sadašnja tranzicijska vlada u okolnostima kakve vladaju u zemlji ima pravo donositi odluke o izvanrednim mjerama, policijskom satu, zatvaranju državnih granica ili zračnih luka te uhićivati osumnjičenike bez uobičajenih legalnih procedura. Izvanredno stanje bit će primijenjeno u svim područjima Iraka osim na sjeveru zemlje u području u kojemu žive Kurdi jer je ono relativno stabilno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙