FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD traže "pojašnjenje" vijesti o novim izraelskim naseljima

WASHINGTON, 22. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Administracija američkogpredsjednika Georgea Busha pozvala je u utorak na prekid gradnje novihizraleskih naselja i zatražila "pojašnjenje" o izraelskim planovima zapodizanje novih 3.500 kuća za okupiranim dijelovima Zapadne obale.
WASHINGTON, 22. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Administracija američkog predsjednika Georgea Busha pozvala je u utorak na prekid gradnje novih izraleskih naselja i zatražila "pojašnjenje" o izraelskim planovima za podizanje novih 3.500 kuća za okupiranim dijelovima Zapadne obale.

Očekuje se da će tu poruku Washingtona prenijeti dva visoka američka dužnosnika, pomoćnik državne tajnice David Welch i zamjenih savjetnika za nacionalnu sigurnost Elliot Abrams tijekom putovanja u Izrael koje počinje u utorak, izjavio je zamjenih glasnogovornika State Departmenta Adam Ereli.

Izraelski list Yedioth Ahronoth objavio je u ponedjeljak da Izrael planira izgraditi naselje od 3.500 kuća na Zapadnoj obali koje će povezivati glavna židovska naselja s jeruzalemom.

"Čuli smo izjave različitih izraelskih dužnosnika i želimo znati što se zapravo događa", izjavio je Ereli.

"Želimo potvrdu izraelske vlade o tome što su njezini planovi i namjere", dodao je Ereli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙