FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Koštunica: Odnosi Hrvatske i Srbije u okviru međusobnih sporazuma

BEOGRAD, 3. ožujka 2005. (Hina) - Vlada Srbije se izjasnila oformiranju "skupštine i vlade u izbjeglištvu tzv. republike srpskekrajine", smatrajući da se odnosi Hrvatske i Srbije trebaju kretati uokviru sporazuma koji su proteklih godina potpisani, izjavio jesrbijanski premijer Vojislav Koštunica, potvrđujući u intervjuubeogradskom "Danasu" od četvrtka da je, nakon "vrlo važnog" posjetapremijera Ive Sanadera Beogradu, dogovoren njegov uzvratni posjetZagrebu sredinom ove godine.
BEOGRAD, 3. ožujka 2005. (Hina) - Vlada Srbije se izjasnila o formiranju "skupštine i vlade u izbjeglištvu tzv. republike srpske krajine", smatrajući da se odnosi Hrvatske i Srbije trebaju kretati u okviru sporazuma koji su proteklih godina potpisani, izjavio je srbijanski premijer Vojislav Koštunica, potvrđujući u intervjuu beogradskom "Danasu" od četvrtka da je, nakon "vrlo važnog" posjeta premijera Ive Sanadera Beogradu, dogovoren njegov uzvratni posjet Zagrebu sredinom ove godine.

"Sigurno je da će naš susret biti posvećen svim važnim pitanjima koja trebaju unaprijediti odnose Srbije, Srbije i Crne Gore i Hrvatske: problem izbjeglica, njihove imovine, afirmacija prava manjina, transfer osuđenika... Mislim da će, kad dođe do tog susreta, ova epizoda vezana za formiranje skupštine i vlade u izbjeglištvu uveliko biti za nama", kazao je Koštunica, precizirajući da se odnosi Srbije i Hrvatske trebaju graditi na svim sporazumima potpisanima od 1995. godine, od Sporazuma o normalizaciji odnosa SRJ i Hrvatske, do posljednjeg o zaštiti nacionalnih manjina, potpisanog za Sanaderova posjeta.

"To je okvir za djelovanje i rješavanje problema koje sam spominjao. Sve izvan toga ima neslužben karakter i ne može doprinijeti ni poboljšanju odnosa niti rješavanju problema. Uključujem tu i prije nekoliko dana održan skup u Beogradu", kazao je srbijanski premijer "Danasu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙