FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Srbije Tadić protiv "vlade RSK u egzilu"

BEOGRAD,2. ožujka 2005.(Hina) - Osnivanje "vlade Republike SrpskeKrajine u egzilu politički je vrlo štetno po državne interese Srbije,izjavio je u srijedu srbijanski predsjednik Boris Tadić.
BEOGRAD,2. ožujka 2005.(Hina) - Osnivanje "vlade Republike Srpske Krajine u egzilu politički je vrlo štetno po državne interese Srbije, izjavio je u srijedu srbijanski predsjednik Boris Tadić.

"Srbija ne treba destabilizirati države u svom okruženju koje su međunarodno priznate od Ujedinjenih naroda, jer bi opet bila okarakterizirana kao destabilizirajući čimbenik", izjavio je srbijanski predsjednik Tadić agenciji Tanjug, a prenijela Radio-televizija Srbije u središnjem dnevniku u srijedu navečer.

Predsjednik Srbije ocijenio je da je riječ o događaju "vrlo štetnom" po legitimne državne interese Srbije "tamo gdje su oni ugroženi - na Kosovu i Metohiji".

"To je opasno i po zaštitu interesa Srba u Hrvatskoj koji žive u ne baš lakim okolnostima i za čiji se životni standard moramo boriti", kazao je Tadić, dodajući da "kao predsjednik Srbije to čini svakoga dana u kontaktima sa svojim hrvatskim kolegama".

Osnivanje "vlade Republike Srpske Krajine u progonstvu" u subotu u Beogradu, osudio je u srijedu, prije srbijanskog predsjednika, ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙