FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEP najavio gradnju HE Lešće i novi blok u TE-TO Zagreb

ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska elektroprivreda (HEP) krajemove, odnosno početkom iduće godine namjerava početi gradnjuhidroelektrane Lešće i novog bloka u Termoelektrani-toplani Zagreb.
ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska elektroprivreda (HEP) krajem ove, odnosno početkom iduće godine namjerava početi gradnju hidroelektrane Lešće i novog bloka u Termoelektrani-toplani Zagreb.

Ukupna vrijednost tih investicija procjenjuje se na oko 135 milijuna eura.

Odluku o gradnji HE Lešće i bloka L u TE-TO Zagreb Uprava HEP-a donijela je početkom veljače, krajem veljače s tim se suglasio i Nadzorni odbor, a krajem prošlog tjedna pozitivno je mišljenje dalo i Vijeće za regulaciju energetskih djelatnosti.

Na temelju tog pozitivnog mišljenja uputit će se zahtjev resornom Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva da odobri izgradnju novih objekata, ističu u HEP-u.

Ukupna investicija za HE Lešće (na području Like), je oko 65 milijuna eura, dok se investicija za blok L u TE-TO Zagreb procjenjuje na približno 70 milijuna eura.

Planirani rok izgradnje HE Lešće je tri i pol godine, a bloka L u TE-TO Zagreb tri godine.

HE Lešće će biti instalirane snage 42,29 megavata (MW) i planirane prosječne godišnje proizvodnje 98 gigavatsati (GWh).

Blok L u TE-TO Zagreb zamijenit će staro postrojenje od 32 MW izgrađeno još 1962. Novi blok L imat će 100 MW električne i 80 MW toplinske snage, a planira se godišnja proizvodnja od 750 GWh električne i 250 GWh toplinske energije.

Iz HEP-a ističu da su, izuzme li se dovršetak TE Plomin 2 i zamjenski kombi kogeneracijski blok u TE-TO Zagreb, odluke Uprave o izgradnji dva nova izvora prve odluke nakon 18 godina kojima započinje investicijski ciklus predviđen programom Uprave HEP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙