FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 19. ožujka 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati
ZAGREB, 19. ožujka 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati

SINJ - Unatoč tome što su zalihe vode u akumulacijama Peruča i Buško blato poprilično smanjene, hidroenergetske prilike na slivu rijeke Cetine zadovoljavaju, doznaje se u HEP-u. Zbog naglog zatopljenja smanjena je i potrošnja struje u Dalmaciji i to za više od 2 milijuna kilovatsati dnevno. Tako je jučer na tom području potrošeno nešto manje od 9 milijuna kilovatsati struje, a istodobno su sve dalmatinske hidroelektrane jučer proizvele oko 8 milijuna kilovatsati. U akumulacama Peruča i Buško blato trenutačne zalihe vode omogućavaju proizvodnju oko 500 milijuna kilovatsati, a kako bi se zalihe povećale do priljeva od otapanja snijega na Dinari, trenutačno su van pogona pribranska hidroelektrana Peruča kao i Orlovac u Rudi, čije turbine pokreće voda iz Buškog blata.

ZADAR - Jedan 33-godišnji Zadranin preminuo je rano jutros od posljedica uboda u leđa, izvijestila je Policijska uprava zadarska. Policiji je o slučaju dojavila Služba hitne medicinske pomoći. Zadranin Lucijan Magaš preminuo je oko 4 sata, a u policiji trenutačno traje kriminalistička obrada nad njegovom 27-godišnjom suprugom. Pretpostavlja se da se radi o teškom ishodu bračne svađe.

OSIJEK - Osječko-baranjska policija izvijestila je danas da je provaljeno u katoličku i pravoslavnu kapelicu na osječkom groblju sv. Ane. U obje je kapelice provaljeno u noći između 17. i 18. ožujka. U kapelici Sveta Ana crkve Sv. Petra i Pavla iz posude za milodar nepoznati je provalnik uzeo 50 kuna, a u kapelici Rođenja Sv. Jovana Krstitelja pravoslavne Crkvene općine Osijek izazvao je požar, u kome je pričinjena šteta od oko 2000 kuna. Izgorjeli su drveni stol, stolica i nekoliko vjerskih fotografija, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙