FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEP: Od nedjelje viša tarifa za struju od 8 do 22 sata

ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska elektroprivreda (HEP)izvijestila je danas da će se u nedjelju, 27. ožujka, s početkomljetnog računanja vremena, promijeniti i razdoblja važenja dnevnihtarifnih stavova za električnu energiju, pa će se struja prema višojtarifi obračunavati u razdoblju od 8 do 22 sata.
ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska elektroprivreda (HEP) izvijestila je danas da će se u nedjelju, 27. ožujka, s početkom ljetnog računanja vremena, promijeniti i razdoblja važenja dnevnih tarifnih stavova za električnu energiju, pa će se struja prema višoj tarifi obračunavati u razdoblju od 8 do 22 sata.

Struja će se prema nižoj tarifi obračunavati u razdoblju od 22 do 8 sati.

Tako će se s pomicanjem sata za jedan sat unaprijed (u nedjelju, 27. ožujka vrijeme u 2 sata računat će se kao 3 sata) pomaknuti i vrijeme HEP-ovih tarifnih stavova.

Naime, do nedjelje, odnosno za vrijeme zimskog računanja vremena, struja se po višoj tarifi obračunavala od 7 do 21 sat, a u nižoj od 21 do 7 sati.

Prema važećem tarifnom sustavu za kućanstva u tarifnom modelu "bijeli", cijena električne energije u višoj tarifi je 0,58 kuna po kilovatsatu, a u nižoj tarifi 0,30 kuna po kilovatsatu (cijene su bez PDV-a). Uz to kupci plaćaju i stalnu mjesečnu naknadu od 15 kuna (također bez PDV-a).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙