FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 6. ožujka 2005.(Hina) -
ZAGREB, 6. ožujka 2005.(Hina) -

SPLIT/RIJEKA - Traganje za nestalom koćaricom "Stari" s dva ribara iz Trogira prekinuto je sinoć oko 18,30 sati i bit će nastavljeno danas ujutro, doznaje se iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci. Vlasnik ribarske koće Davor Radić i član posade Jurica Šoda isplovili su u srijedu u 3 sata iz Trogira prema otoku Svetcu na bijeloj koći dužine 10 metara, a obitelji koćara prijavili su njihov nestanak u petak u 13 sati. U potrazi za nestalom koćaricom sudjelovale su dvije brodice policije i jedna Lučke kapetanije te dva zrakoplova Hrvatske vojske.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić najavio je jučer da će Hrvatska haaškom tribunalu i Europskoj uniji do 10. ožujka poslati nove materijale s najnovijim informacijama koje će, vjeruje Mesić, pridonijeti da se riješi pitanje haaškog optuženika Ante Gotovine. Rekao je da ima novih informacija o slučaju odbjeglog generala. One pokazuju, kazao je Mesić, odakle su svojevremeno financirane neke akcije, odakle su se sredstva skupljala, na koji način i tko je sve to radio. Izjavio je i da se ne opterećuje 17. ožujkom kao datumom početka pregovora Hrvatske s EU, jer je za Hrvatsku najvažnije da prihvaća standarde koje danas vrijede u modernoj, demokratskoj Europi.

SISAK - Češka beseda Sisak, gradska kulturna udruga češke nacionalne manjine, sinoć je, pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, obnovila svoj rad. Češka beseda Sisak osnovana je 1928. godine, a njen je rad zamro pred Drugi svjetski rat. U sinoćnjem svečanom programu sudjelovalo je više folklornih ansambala i skupina Čeha iz Hrvatske, a prvi put je nastupila ženska skupina sisačke Češke besede. Svečanosti su nazočili predstavnici gradskih i županijskih vlasti, Saveza Čeha u Hrvatskoj i Veleposlanstva Češke Republike u Hrvatskoj, a otvorio ju je predsjednik Češke besede Sisak Stjepan Kaner.

KARLOVAC- Najveći dio Karlovca te Duga Resa, Generalski Stol i Vojnić bili su sinoć od 19,50 do 20,55 sati bez električne energije zbog kvara na dalekovodu, a dvije karlovačke gradske četvrti su zbog naknadnog kvara struju dobile sat kasnije. Nestanak struje prouzročio je kvar na 110 kilovoltnom postrojenju u trafo stanici Švarča, a napajanje je normalizirano u 20,43 sati. No, zbog istovremenog uključivanja prevelikog broja potrošača, došlo je do više kvarova na tri trafo-stanice u karlovačkim gradskim četvrtima Gaza i Drežnik, gdje se opskrba normalizirala u 21,55 sati, rečeno je u HEP-u i Elektri Karlovac.

ZAGREB - Pobjednik ovogodišnje "Dore" je Boris Novković s pjesmom "Vukovi umiru sami". S njom će Novković predstavljati Hrvatsku na 50. jubilarnom Eurosongu koji će se ove godine održati u Kijevu u Ukrajini. Pobjednicu Dore su među 14 pjesama koje su ušle u finale nakon dvije polufinalne večeri, izabrali telefonskim glasovanjem i SMS porukama gledatelji i slušatelji Hrvatske radiotelevizije (HRT). Glazbu za tu pjesmu napisao je Franjo Valentić, tekst Boris Novković, a aranžman Franjo Valentić i Boris Novković. Izveli su je Boris Novković i članovi ansambla Lado.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙