FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wolfowitz u Bruxellesu s europskim ministrima

BRUXELLES, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Europski ministrifinancija i obrane susreli su se u srijedu s američkim kandidatom začelnika Svjetske banke Paulom Wolfowitzem kako bi se uvjerili unjegovu spremnost da vodi tu financijsku organizaciju.
BRUXELLES, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Europski ministri financija i obrane susreli su se u srijedu s američkim kandidatom za čelnika Svjetske banke Paulom Wolfowitzem kako bi se uvjerili u njegovu spremnost da vodi tu financijsku organizaciju.

Zamjenik američkog ministra obrane, arhitekt iračkog rata, pozvan je u Bruxelles pred sastanak Izvršnog odbora Svjetske banke koji bi u četvrtak trebao izabrati nasljednika Jamesa Wolfensohna.

"Želimo prije svega inzistirati da nastavi s novim usmjerenjem Svjetske banke koje je započeo Jim Wolfensohn...i prije svega da mu fokus bude borba protiv siromaštva", rekla je njemačka ministrica za razvoj Heidemarie Wieczorek-Zeul, koja je pokazala otvoreni skepticizam kada je Wolfowitz nominiran.

Luksemburški premijer Jean-Claude Juncker koji predsjedava neformalnim sastankom koji bi trebao završiti sredinom dana organizirao je susret zbog širokog neslaganja među europskim vladama koje su međutim izbjegle o tome javno govoriti, dok su neke nevladine organizacije otvoreno napale tu kandidaturu. Međutim, Wolfowitzeva volja da odgovori na poziv i dođe u Bruxelles odmah je shvaćena kao gesta dobre volje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙