FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glumica Hilary Swank kažnjena zbog jabuke i naranče

WELLINGTON, 30. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Oskarovka Hilary Swankkažnjena je globom od 200 novozelandskih dolara (142 američka) zatošto je "ilegalno uvezla jednu jabuku i jednu naranču u Novi Zeland",objavile su u srijedu vlasti u Wellingtonu.
WELLINGTON, 30. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Oskarovka Hilary Swank kažnjena je globom od 200 novozelandskih dolara (142 američka) zato što je "ilegalno uvezla jednu jabuku i jednu naranču u Novi Zeland", objavile su u srijedu vlasti u Wellingtonu.

Sud je odbacio pismo u kojem glumica tvrdi kako ne treba platiti kaznu koju je dobila kad je 15. siječnja stigla u Auckland s voćem u ručnoj prtljazi, objavilo je ministarstvo poljoprivrede.

Sudska odluka donesena je početkom ožujka iza zatvorenih vrata i objavljena je tek kad je i glumica o njoj obaviještena.

Swank (30) koja je ove godine dobila drugoga Oscara za ulogu u "Djevojci od milijun dolara", odbila je platiti globu na mjestu prekršaja i tvrdila je da je za duga leta od Los Angelesa jednostavno zaboravila da u torbi ima voća.

Novi Zeland jedan je od najvećih svjetskih izvoznika voća i automatski kažnjava svakoga to uveze voće i ostalu hranu koja može izazvati bolest. Prošle je godine već bilo gotovo 8.800 globa, većina na aerodromu u Aucklandu.

Glasnogovornik ministarstva kaže da je u 2005. već određeno 1.700 globa te da nema iznimaka, niti kad su u pitanju holivudske zvijezde.

Hilary Swank uložila je prigovor što znači da će morati platiti još 30 novozelandskih dolara sudskih troškova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙