FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor o cijeni toplinske energije

ZAGREB,16. ožujka 2005.(Hina) - Hrvatski je sabor današnje zasjedanjepočeo raspravom o konačnom prijedlogu zakona o proizvodnji i opskrbitoplinskom energijom, po kojemu bi se cijena grijanja određivalatarifnim sustavom u kojemu bi jedna od bitnih stavka bila cijenagoriva.
ZAGREB,16. ožujka 2005.(Hina) - Hrvatski je sabor današnje zasjedanje počeo raspravom o konačnom prijedlogu zakona o proizvodnji i opskrbi toplinskom energijom, po kojemu bi se cijena grijanja određivala tarifnim sustavom u kojemu bi jedna od bitnih stavka bila cijena goriva.

Vlada je tim zakonskim prijedlogom odustala od nakane da se cijena grijanja određuje automatizmom po rastu cijena goriva te predlaže da se potrošnja plaća po načelu "plati koliko si potrošio".

Oporbeni klubovi ocijenili su da će prilagodba tarifnog sustava potpuno pasti na leđa potrošača, koji će, po procjeni SDP-ovca Zvonimira Mršića, plaćati između 15 i 50 posto skuplje grijanje.

Zastupnici HDZ-a pak drže da će se troškovi grijanja smanjiti zbog štedljivije potrošnje, koju očekuju uvođenjem brojila.

Inače, zastupnike su jutros pred Hrvatskim saborom dočekali aktivisti ekološke udruge "Zelene akcije", koji su, obučeni u kukuruze, dijelili jabuke i letke u kojima se protive ozakonjenju proizvodnje genetski preinačene hrane.

"Zeleni" smatraju da Vladin prijedlog novog zakona o GMO-u nije predvidio da javnost nadzire uvođenje u okoliš genetski preinačenih organizama (GPO). Stoga zahtijevaju da svi zahtjevi za uvođenjem GPO-a u okoliš budu objavljeni na internetu te da se građanima ostavi dostatno vremena da se očituju o tim zahtjevima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙