FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bakijev: "revolucija" nije imala pomoć izvana

MOSKVA, 30. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Privremeni predsjednik KirgistanaKurmanbek Bakijev, jedan od glavnih vođa oporbe koja je prošli tjedanpreuzela vlast u Biškeku, opovrgao je da je "revolucija" u njegovojzemlji izvedena uz pomoć izvana, izvješćuje dnevni list Kommersant.
MOSKVA, 30. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Privremeni predsjednik Kirgistana Kurmanbek Bakijev, jedan od glavnih vođa oporbe koja je prošli tjedan preuzela vlast u Biškeku, opovrgao je da je "revolucija" u njegovoj zemlji izvedena uz pomoć izvana, izvješćuje dnevni list Kommersant.

"Nismo primili nikakvu pomoć izvana, niti jedan jedini novčić. Štoviše pomoć nismo ni tražili", kazao je Bakijev u razgovoru za ruski dnevni list.

Svrgnuti predsjednik Askar Akajev i visoki ruski dužnosnici osudili su najnoviju revoluciju koju su, kako tvrde, nakon promjena ražima u Gruziji i Ukrajini, ponovo izazvali Zapadnjaci.

"Nisam išao u niti u Ukrajinu ni u Gruziju kako bih kopirao njihove metode. Ovdje smo se sami pripremali", dodao je Bakijev.

Ustvrdio je da oporba "nije mogla ni sanjati da će se događaji tako odvijati".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙