FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kirgistan: Novo vodstvo pokušava uvesti red

BIŠKEK, 26. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Novo kirgistansko vodstvopokušava u subotu uvesti red u toj bivšoj sovjetskoj srednjoazijskojdržavi koju potresaju neredi nakon rušenja s vlasti predsjednikaAskara Akajeva.
BIŠKEK, 26. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Novo kirgistansko vodstvo pokušava u subotu uvesti red u toj bivšoj sovjetskoj srednjoazijskoj državi koju potresaju neredi nakon rušenja s vlasti predsjednika Askara Akajeva.

U Biškeku je poginuo jedan muškarac koji je pokušavao otjerati pljačkaše, objavili su dužnosnici, a tijekom noći mogla se čuti i pucnjava iz automatskog oružja, no znakova nasilja i kaosa koji su u četvrtak navečer pratili sveopću pljačku ipak je manje.

"Potpuno nadziremo situaciju u zemlji i u Bišeku", rekao je oporbeni vođa Feliks Kulov, zadužen za sigurnost nakon što su ga njegove pristaše u četvrtak oslobodile iz zatvora. "Tijekom noći dogodilo se samo jedno ubojstvo", rekao je.

Kulov je organizirao policijske opohodnje i policiji zapovijedio da puca u zrak kako bi rastjerala pljačkaše.

Akajev, koji je Kirgistanom vladao od 1990., potvrdio je u petak da je napustio zemlju, no nije rekao kamo je otišao. Smatra se i dalje legitimnim predsjednikom i tvrdi da je samo privremeno odsutan. Oporbu optužuje za "protuustavni" državni udar.

Vršitelj dužnosti predsjednika Kurmanbek Bakijev u petak je imenovao ključne prijelazne ministre i za lipanj najavio predsjedničke izbore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙