FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Gazi marš pripadnika Islamskog džihada

GAZA-PROSVJEDU Gazi marš pripadnika Islamskog džihadaGAZA, 11. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Više od 1.500 naoružanihpripadnika Islamskog džihada prodefiliralo je u petak kroz grad Gazujasno dajući do znanja da neće prihvatiti prekid vatre s Izraelom, noova je vojna parada poslužila i za iskazivanje potpore Siriji.
GAZA, 11. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Više od 1.500 naoružanih pripadnika Islamskog džihada prodefiliralo je u petak kroz grad Gazu jasno dajući do znanja da neće prihvatiti prekid vatre s Izraelom, no ova je vojna parada poslužila i za iskazivanje potpore Siriji.

Zamaskirani, mašući s palestinskim i sirijskim zastavama, borci Islamskog džihada su uz pucnjeve u zrak poručivali da "nema primirja s neprijateljem" te da je "oružani otpor naša jedina šansa".

Parada je održana i u znak prkosa palestinskom predsjedniku Mahmoudu Abbasu koji je u Gazi radio na pripremama za svepalestinski summit koji bi se sljedećeg utorka trebao održati u Kairu kako bi palestinske frakcije službeno objavile prihvaćanje prekida vatre s Izraelom.

No, Islamski džihad i Hamas su u petak izrazili sumnju da će svepalestinski dijalog u Kairu završiti deklaracijom o primirju.

Nakon što su izraelski vojnici u četvrtak ubili pripadnika Islamskog džihada kojeg su držali odgovornim za pripremu samoubilačke akcije u Tel Avivu prije dva tjedna, vođa skupine, Mohammed al-Hindi, pozvao je Abbasa da smjesta obustavi kontakte s Izraelom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙