FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libanon: Karame najavio ostavku

BEJRUT, 29. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Mandatar za sastav libanonskevlade Omar Karami rekao je da će u srijedu ponuditi ostavku na svojudužnost jer nije uspio uvjeriti prosirijski orijentirane oporbenečelnike da se pridruže vladi nacionalnog jedinstva.
BEJRUT, 29. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Mandatar za sastav libanonske vlade Omar Karami rekao je da će u srijedu ponuditi ostavku na svoju dužnost jer nije uspio uvjeriti prosirijski orijentirane oporbene čelnike da se pridruže vladi nacionalnog jedinstva.

I načelnik libanonske vojne obavještajne službe general Raymond Azar u utorak je zatražio "nenajavljeni dopust" i svoju smjenu.

"Azaru je odobren dopust, a brigadni general George Khoury će ga zamijeniti na dužnosti", rekli su agenciji DPA izvori iz libanonske predsjedničke palače. Promatrači vjeruju da Azarov "neočekivani odmor" u određenoj mjeri predstavlja izlazak u susret zahtjevima oporbe da se nakon ubojstva bivšeg premijera Rafika Haririja 14. veljače smijeni šest obavještajnih čelnika.

Omar Karame je ubrzo nakon Azarovog zahtjeva novinarima izjavio da će u srijedu obavijestiti libanonskog predsjednika Emila Lahuda da će "odstupiti". Taj je potez Omara Karameha, prosirijski nastrojenog obnašatelja dužnosti premijera, najavio njegov bliski suradnik.

Predsjednik Lahoud je Karamea nakon ubojstva premijera Haririja zadužio da formira novu vladu koja bi uključivala i predstavnike oporbe. Karame nije uspio sastaviti vladu nacionalnog jedinstva a sam je prethodno najavio da će odstupiti s dužnosti ukoliko u tome ne uspije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙