FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ostavka estonskog premijera i vlade

TALIN, 21. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Nova politička kriza izbila je uEstoniji kad je u ponedjeljak objavljena ostavka vlade Juhana Partsa,nakon glasovanja u parlamentu o zahtjevu za izglasavanje nepovjerenjaministru pravosuđa Ken-Martiju Vaheru vezano uz kontroverzni planborbe protiv korupcije.
TALIN, 21. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Nova politička kriza izbila je u Estoniji kad je u ponedjeljak objavljena ostavka vlade Juhana Partsa, nakon glasovanja u parlamentu o zahtjevu za izglasavanje nepovjerenja ministru pravosuđa Ken-Martiju Vaheru vezano uz kontroverzni plan borbe protiv korupcije.

"Glasovanje je pokazalo da je vrijeme vlade završeno. Odlučio sam podnijeti ostavku na sastanku vlade u utorak", kazao je Parts nakon što je 54 od 101 zastupnika u parlamentu odobrilo zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vaheru.

Do izglasavanja dolazi nakon Vaherova plana da pred sud, pod optužbom za korupciju, dovede određeni broj javnih dužnosnika.

Nijedna vlada u Estoniji, koja je postala članicom Europske unije u svibnju 2004., nije izdržala do kraja mandata od četiri godine, od nezavisnosti te baltičke zemlje 1991. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙